Răcoritor, elegant, versatil și cu un nivel moderat de alcool, Prosecco este ideal pentru diferite ocazii: de la aperitiv la desert, pentru reuniuni obișnuite la întâlniri formale, rafinate și chiar ceremoniale. Devenind celebru acasă, în Italia, dar și în străinătate, el fiind considerat un ambasador pentru calitate superioară italiană. Prosecco este recunoscut ca alegerea de necontestat pentru aperitiv, un ritual care inițial a început în Italia, iar acum s-a răspândit în întreaga lume, de la New York la Tokyo.
Datorită nivelul variabil de dozare, Prosecco este ideal de băut pe tot parcursul unei mese, atât în compania unor mâncăruri locale-gustoase și până la cele mai sofisticate alegeri din bucătăria internațională. Cu stilul său modern, atractiv și nivelul moderat de alcool, s-a impus foarte repede ca acompaniament perfect pentru toate rețetele și combinațiile gastronomice din întreaga lume.
Caracterul versatil al Prosecco-ului se combină perfect cu explorarea de noi orizonturi în materie de gastronomie oferite de bucatariile din diferite colțuri ale lumii, inclusiv Thailanda și Japonia. Prosecco se potrivește și cu mâncăruri exotice și este un partener ideal pentru sushi, sashimi, fructe de mare și crustacee, în general.