Se preconizează că va fi o vară fierbinte, iar pentru a ne răcori avem două opțiuni: înghețată sau cocktail-uri?! Dar noi zicem să cobinăm cele două variante, mai ales că sunt delicioase, ușor de făcut și perfecte pentru zilele toride.
Pe locuri, fiți gata… START la rețete:
Pops cu Prosecco și Căpșune
Ai nevoie de 1 sticlă cu Prosecco, 500 gr căpșune (poți folosi și alte fructe) și forme/bețișoare pentru înghețată.
Nu trebuie să pui decât 2-3 căpșune (în funcție de marime) într-o formă de înghețată, să torni Prosecco și să le dai la congelator pentru 6-8 ore. Simplu, nu?
Boozy Ice Pops cu Rose și căpșune/blueberry
Pentru această combinație ai nevoie de 500 gr căpșune/blueberry, 1 linguriță oțet balsamic (opțional), 2 linguri de zahăr granulat și 1 sticlă cu spumant Rose.
Înainte de a te apuca de rețetă trebuie să încălzești cuptorul la 190 ºC.
Începem prin a amesteca într-un bol căpșunele/blueberry, oțetul și zahărul. Compoziția obținută o punem într-o tavă și o dăm la cuptor pentru 20-25 min (ai grijă să nu le arzi). Scoate tava și las-o la răcit. După răcire împărțim fructele coapte în două, o parte o punem într-un blender împreună cu spumantul Rose, iar cealaltă parte o mărunțim și o punem în formele de înghețată. Când este gata și partea din blender o adăugăm în formele de înghețată și le dăm la congelator pentru 4-6 ore. Yummy!
Aperitif & Orange Popsicles
Pentru acest tip de înghețată o să ai nevoie de Aperitif Sprizz, Prosecco, apă minerală și câteva portocale.
Amestecăm într-un bol 300 ml Aperitif cu 750 ml Prosecco, 100 ml apă minerală și sucul de la 4-5 portocale. Toată această compoziție o turnăm în formele de înghețată, pe care le dăm la congelator pentru minimum 6 ore. Enjoy them!
Hugo Ice Pops cu Lime
Se combină într-un bol cam 350 ml Sambhugo cu Prosecco și 100 ml lime juice, apă minerală și frunze de mentă zdrobită. Tot acest amestec se toană în matrițele de înghețată și la sfârșit se poate pune câte o felie de lime pe fiecare băț al înghețatei. Nu uita să le pui la congelator peste noapte!