Francezii au Șampanie, spaniolii au Cava, iar californienii au vin spumant. Dar cel mai bine pentru noi… italienii au Prosecco. De când am desoperit Prosecco am dezvoltat o afinitate specială pentru această băutura, mai ales când vine vorba de bule.
Este o alegere mirifică când vin sărbătorile. Prietenii și familia se adună la tine pentru un Prosecco bun și o combinație de neuitat! Cin Cin!
Cranberry Prosecco Cocktail
Ingrediente:
Suc de afine (îndulcit)
Cranberries (congelate)
mentă
Zahăr
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry
Într-un pahar răcit (sau flută) se adaugă suc de afine și se completează cu Prosecco. Rotiți 3-4 afine în zahăr și puneți-le pe o scobitoare și adăugați-le în cocktail.
Tips: pentru o întorcere la vară poți adăuga și câțiva stropi de lime
Rodie Spritz
Ingrediente:
Suc de rodie de (îndulcit)
Semințe de rodie
rom
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry
Într-o flută răcită adăugați suc de rodie, semințe de rodii, rom și Prosecco.
Tips: pentru un gust ușor mai dulce dăugați o lingură de înghețată de zmeură
Pear-Rosemary Sparkler
Ingrediente:
2 cești cu apă
1 ceașcă de nectar de agave
1 cană de suc de pere
rozmarin proaspăt
2 pere
bețe de scorțișoară
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry
Se amestecă apa cu nectarul de agave, sucul de pere și 2 crenguțe de rozmarin într-o cratiță mică și se dă la fiert, la foc medie. Când a început să fiarbă compoziția luați cratița după foc și lăsați-o timp de 30 de minute la răcit. Amestecul se pune într-un borcan cu capac și se dă la frigider peste noapte.
Răcit fiind, puneți într-un pahar 2 linguri din acest amestec de pere și rozmarin și mai adăugați Prosecco. Ornați fiecare pahar cu o crenguță de rozmarin, o felie de pară și un baston de scorțișoară.