coperta

Prosecco in cinstea lui 2015

Dacă anul 2015 nu a fost unul prea bun, venim noi cu o idee salvatoare. Șterge-l din minte cu ajutorul unor fancy cocktail-uri cu Prosecco.
Sau dacă totuși a fost un an foarte bun, atunci închinăm în cinstea lui cu aceste minunate combinații cu Prosecco!

1. Raspberry Sgroppino
Un amestec delicios de vodka rece, prosecco și sorbet de fructe, care vrea să se distreze cu mintea voastră. Puteți utiliza orice gust de șerbet, dacă zmeura nu este pe placul vostru.

Ingrediente:
250 ml Prosecco alb
50 ml vodka
500 ml raspberry sorbet
100 gr zmeură

Mod de preparare:
Cu câteva ore înainte de a te apuca de treabă pune vodka, prosecco-ul și flutele la frigider, iar sorbetul în congelator. Chiar înainte de servire pune prosecco-ul, vodka și sorbetul într-un blender și gata cocktail-ul. Nu mai trebuie decât să pui această combinație în flutele scoase de la frigider, să adaugi câteva zmeurici în fiecare flută și e gata de servit!

2. Clementine French 75
Ia-ți o cutie mare de clementine și schimb-o în suc pentru în a realiza acest cocktail cu gin și ineditele bule.

Ingrediente:
50 ml gin
15 ml suc proaspăt clementine
1 cub de zahăr
Prosecco de la frigider
Gheaţă
Felii de clementine

Mod de preparare:
Adaugă într-un shaker plin cu gheață, ginul, sucul de clementine și nu uita de cubul de zahăr, apoi agită bine toate îngredientele. Toarnă compoziția într-un pahar de cocktail și adaugă Prosecco, iar mai apoi îl poți orna cu felii de clementină.

3.  Lavender Bubbly
Cheers, pentru a încerca lucruri noi, cocktail-uri noi și arome noi!

Ingrediente:
30 ml sirop de lavandă
15 ml suc de lămâie
Prosecco

Mod de preparare:
Turnați siropul de lavandă și sucul de lămâie într-o cupă, completați cu Prosecco și amestecați pentru ca ingredientele să se combine perfect.

4. Lemon Cheesecake Cocktail
Cremos, dar răcoritor, acest cocktail este o minunăție dacă îi acorzi un pic mai multă atenție la preparare!

Ingrediente:
15 ml Brandy
20 ml Limoncello
Prosecco
Angostura Bitters
coajă de lămâie

Mod de preparare:
Mai întâi toarnă într-o flută coniacul, după aceea limoncello și mai apoi toarnă foarte ușor Prosecco folosindu-te de o linguriță. Secretul este să torni Prosecco-ul pe coada unei lingurițe, pentru ca ingredientele să nu se amestece între ele. La sfârșit poți adăuga un strop de bitter și coajă de lămâie pentru ornament.

5. Thyme & Blackberry Fizz
Un  reminder că vara chiar se apropie!

Ingrediente:
10 mure
4 lingurite de zahăr pudră
crenguțe de cimbru
300 ml Prosecco

Mod de preparare:
Într-un pahar punem 5 mure, adaugăm zahărul pudră și un vârf de cuțit de frunze proaspete de cimbru, acestea le pasăm /strivim cu o linguriță până se omogenizează. Peste pasta obținută adaugă Prosecco și asta e tot. Poți orna paharul cu o crenguță de cimbru.
SFAT: Puteți încerca acest cocktai și în alte combinații precum:  zmeură cu mentă sau căpșune cu busuioc! Nice, nu?

Comments are closed.