BLOG
The place where our passion for sparkling wines runs freely and tells its story. Follow us and stay up to date with the latest SPUMANTERIA adventures.
SPUMANTERIA – Un nou început efervescent
Parcă ieri era 2011 și colindam străduțele din Treviso, fredonând în minte pe note de primăvară ce avea să fie o pasiune transformată în realitate: Proseccobar. Pasiune care arde și acum cu o intensitate mai vie ca niciodată. Mai puternici, mai experimentați și cu vi ...
HOW TO DRINK PROSECCO?
Unii spun că nicio altă băutură nu definește filozofia italiană „La dolce vita” la fel ca Prosecco. Acum este cel mai vândut spumant din SUA si Europa – și pentru un motiv bun: este răcoritor, aromat și cu un pret foarte bun. Dar asta nu este tot, iată alte motive elementare pe care trebuie să […]
Ce se întâmplă după ce ai băut 1, 2 sau 3 pahare cu Prosecco?
Un proiect fotografic ce dorește să determine dacă trei pahare cu Prosecco ar putea schimba radical dispozițiile oamenilor după o zi lungă și obositoare la muncă. Hai, să vedem! Ati remarcat vreo schimbare? 😉 Imagini: Marcos Alberti
Prosecco, ingredientul principal in cocktail-uri
Nu trebuie să face cursuri de mixologie pentru a transforma petrecere ta în cea mai cool pool party din vara asta. Te ajutăm noi cu rețetele și cu Prosecco! Hugo Spritz Proseccobar Ingrediente 100 ml Prosecco 50 ml Sambhugo (lichior de soc) Lime Mentă Umplem un pahar cu gheață, stoarcem câteva felii de lime, turnăm Sambhugo și Prosecco, iar la final […]
PROSECCO CAKE
Am transformat clasicul cocktail „Mimosa” într-o prăjitură delicioasă! E mai ușor de făcut decât pare, plus că te ajută ingredientul principal, PROSECCO! Ingrediente pentru blat: 200 g unt nesărat, moale 200 g zahăr pudră 3 ouă mari pentru bătut 200 g făină 1/2 lingură de praf de copt coaja de la 3 portocale 1 litru […]
Dopul sticlei cu Prosecco
Cu rădăcini formate în secolul al XVII-lea, vinul spumant, a trăit o viața lungă de sărbătoare. De aceea prezența unei sticle cu Prosecco face ca totul să pară mai festiv. Dar deschidere sticlei este un moment special. Pentru a nu avea parte de accidente e bine să știi cum stă treaba cu deschisul acestor sticle […]
Cocktailuri de sărbătoare cu Prosecco
Francezii au Șampanie, spaniolii au Cava, iar californienii au vin spumant. Dar cel mai bine pentru noi… italienii au Prosecco. De când am desoperit Prosecco am dezvoltat o afinitate specială pentru această băutura, mai ales când vine vorba de bule. Este o alegere mirifică când vin sărbătorile. Prietenii și familia se adună la tine pentru […]
Conținutul de zahăr din vinul spumant
Reguli stricte guvernează modul în care vinul spumant poate fi descris atunci când vine vorba de dulceață. Citirea etichetelor este modul determinant de a face selecția în funcție de conținutul de zahăr rezidual. Cantitatea de zahăr poate avea un efect dramatic asupra gustului, așa că merită știut și asta…De unde privine zahărul din vin? Zahărul […]
Prosecco JELLO SHOTS
Hugo Spritz într-o altă prezentare. Aceeași rețetă, același cocktail adorat de toată lumea, dar într-o versiune distractivă și mult mai cool. INGREDIENTE 750 ml Prosecco 250 ml Sambhugo 50 ml suc proaspăt de lime 50 ml apă minerală 2 pliculețe gelatină foițe de aur comestibil pentru ornat (opțional) MOD DE PREPARARE Se amestecă sucul de lime […]
FĂ CUNOȘTINȚĂ CU VINURILE SPUMANTE ITALIENE
Există 4 tipuri majore de vin spumant din Italia care includ: Prosecco, Lambrusco, Franciacorta și Asti Spumant. Află mai multe despre ele, pentru a ști exact ce să alegi. 1. Prosecco Aromatic, fructat, acidulat, perfect pentru petreceri Cele mai multe vinuri Prosecco sunt menite să te bucuri de ele tinere și proaspete, așa că încearcă să le cumperi pe cele […]
Cocktail-uri cu aromă de iarnă
1. Cocktail de iarnă cu Prosecco Acest cocktail arată și are gust a ceva dintr-un vis de iarnă, asta datorită cojii de portocală și rozmarinului. Este făcut cu numai trei ingrediente: bitter, suc de portocale și Prosecco. Este unul dintre cele mai simple și mai delicioase de pe listă. Tips: pentru un gust și mai […]
Idei de cadouri pentru iubitorii de Prosecco partea a 2-a
Venim și anul acesta în ajutorul vostru, cu câteva sugestii de cadouri pentru iubitorii de Prosecco! Credit foto: etsy.com, notonthehighstreet.com, dailyedge.ie, feelunique.com, goodhousekeeping.com
9 lucruri pe care nu le știai despre Prosecco
De ceva vreme PROSECCO este în trend, dar în afară de faptul că-l consumăm foarte des, cu orice ocazie (asta pentru că este foarte bun), hai să recunoștem că nu toți știm prea multe despre el… Până să vă documentați voi, am aflat eu câte ceva: Da, există un oraș numit prosecco Încântătorul spumant Prosecco […]
Harta de explorare a vinului Italian
Mai jos veți găsi câteva regiuni ale Italiei cu plantațiile lor de viță de vie și soiurile lor majore, împreună cu câteva note de degustare pentru a le descrie. Veneto Prosecco : Cel mai faimos vin spumant din Italia este cultivat în Veneto în jurul regiunii Valdobbiadene. Acordați atenție etichetelor vinurilor din subregiuni ale Colli Asolani și […]
Prosecco: Arta vinurilor spumante, practicată de trei familii diferite
Trei factorii de decizie. Trei povești. Trei moduri de a face vin. Un singur scop: asigurarea că tradițiile și culturile care sunt coloana vertebrală în producția de Prosecco, fac succesul pe piața mondială, supraviețuiesc, sunt protejate, și vor continua în viitor. Prosecco este acum consumat în întreaga lume, la petreceri, sărbători, reuniuni ale prietenilor, întâlniri, – […]
Ice Pops cu Prosecco
Se preconizează că va fi o vară fierbinte, iar pentru a ne răcori avem două opțiuni: înghețată sau cocktail-uri?! Dar noi zicem să cobinăm cele două variante, mai ales că sunt delicioase, ușor de făcut și perfecte pentru zilele toride. Pe locuri, fiți gata… START la rețete: Pops cu Prosecco și Căpșune Ai nevoie de 1 sticlă cu Prosecco, […]
Noua identitate a produselor SPUMANTERIA
Trei colecții – o singură identitate Am putea spune ca totul este diferit, dar nimic nu s-a schimbat! Alături de furnizorii noștri ne menținem angajamentul de a oferi un Prosecco obținut conform tradiției, în timp ce depunem efort pentru a îmbunătății prezentarea și de a menține ștacheta de excelență ridicată. 1. Colecția Serenitati 2. Colecția Master […]
100% SPUMANTE 0% ALCOOL
Isabella Ice este un produs elegant, discret și fără alcool, creat special pentru cei care nu pot sau nu vor să consume alcool. Pentru producerea lui se folosesc aceiași struguri ca și la Prosecco cu alcool, mai exact struguri 100% Glera pentru varianta white și Rabosa pentru varianta pink. Metoda de obținere este aceeași, Charmat, doar […]
Prosecco in cinstea lui 2015
Dacă anul 2015 nu a fost unul prea bun, venim noi cu o idee salvatoare. Șterge-l din minte cu ajutorul unor fancy cocktail-uri cu Prosecco. Sau dacă totuși a fost un an foarte bun, atunci închinăm în cinstea lui cu aceste minunate combinații cu Prosecco! 1. Raspberry Sgroppino Un amestec delicios de vodka rece, prosecco și sorbet de fructe, […]
COMBINATII MAI ATIPICE CU PROSECCO
Prosecco este perfect așa cum este: servit rece și băut în compania prietenilor. Dar barmani din întreaga lume au creat amestecuri care au devenit renumite și care au contribuit la faima la nivel mondial a Prosecco-ului. De data aceasta v-am pregătit câteva rețete ale celor mai atipice cocktail-uri sau combinații cu Prosecco: PROSECCO con bacon […]
Idei de cadouri pentru iubitorii de Prosecco
Dacă vă place Prosecco sau cunoașteti pe cineva care îl adoră, atunci v-am pregătit o coleție diversă în materie de cadouri pentru acei iubitori de Prosecco. De la sticlele clasice, până la cele mai inventive și amuzante combinații cu Prosecco sau personalizări…
Top 10 cocktailuri cu Prosecco
Mai dulce și mai ușor decât Șampania, Prosecco este perfect simplu, dar prinde și mai multă viață împreună cu siropuri sau lichioruri. Descoperă cel mai apreciate 10 combinații cu Prosecco, 10 cocktailuri sofisticate, dar ușor de preparat… Hugo Spritz Ingrediente: 5 cl SambHugo Sprizz 4 cuburi de gheață Mentă proaspătă Lime Prosecco Mod de preparare: […]
Prosecco vs Șampanie
Care sunt diferențele între Prosecco și Șampanie și de ce unul costă mai mult decât celălaltă? Răspunsul rapid este că fiecare prezintă particularităţi distincte: sunt obţinute prin procedee diferite, fiecare are gustul şi aroma specifică, iar ocaziile la care acestea se servesc diferă de asemenea. Prosecco Prosecco este un vin spumant din regiunea Veneto din Italia […]
Sugestii de servire
Răcoritor, elegant, versatil și cu un nivel moderat de alcool, Prosecco este ideal pentru diferite ocazii: de la aperitiv la desert, pentru reuniuni obișnuite la întâlniri formale, rafinate și chiar ceremoniale. Devenind celebru acasă, în Italia, dar și în străinătate, el fiind considerat un ambasador pentru calitate superioară italiană. Prosecco este recunoscut ca alegerea de necontestat […]
DOC vs DOCG
Prosecco a primit primul său nivel de recunoaștere național în 1969 când a fost acordat titlul DOC, Denumire de Origine controlată (Denominazione di Origine Controllata) de către Oficiul Național de Origini pentru Vinuri și alte Produse Vitivinicole (ONDOV). Denumirea de DOC protejează o mică zonă de producție și a asigurat Prosecco-ului un nivel de prestigiu […]
Brut, Extra dry și Dry
Prosecco se produce în urma unei fermentări secundare complete și în funcţie de continuțul de zahar și în conformitate cu reglementările EU de clasificare a vinului, termenii folosiți pentru a indica dulceața vinului spumant, tipurile sunt urmatoarele: „Brut” (până la 12 grame pe litru de zahăr rezidual), „Extra Dry” (12-17 g/l) sau „Dry” (17-32 g/l). […]
Depozitare și servire
Vinul de Conegliano Valdobbiadene este un vin care poate fi savurat în termen de 18-24 luni de la îmbuteliere. Pentru a beneficia de calitatea sa la cele mai bune standarde, este de preferat să nu se țină sticlele prea mult timp și astfel te poți bucura cu adevărat de gustul fructat și floral, caracteristic Prosecco-ului. […]
Metoda Conegliano Valdobbiadene
Vinul de Conegliano Valdobbiadene este rodul unei tradiții vechi care a fost transformată și adaptată de-a lungul secolelor, datorită evoluției de expertiză tehnică și sensibilității producătorilor săi față de o cultură de bun gust și rafinament. Un rol fundamental a fost jucat de prima Școală de Oenologie, unde procedura Conegliano Valdobbiadene pentru obținerea de vinuri […]
Soiurile strugurilor
Conegliano-Valdobbiadene este obținut dintr-o serie de soiuri de struguri locale. Cel mai important dintre acestea este rusticul și vigurosul Glera, care are culoarea alunii de pădure, cu ciorchine destul de mare, bob alungit și care iese în evidență în lumina strălucitoarea a soarelui. Prima documentația scrisă a prezenței sale în zonă datează din 1772, în […]
Zona de proveniență
Prosecco este un vin produs exclusiv în nord-estul Italiei, mai exact la 50 km de Veneția. Vorbim de o zonă extreme de frumoasă, cu un peisaj parcă scos dintr-o poveste, de aici și dorința viticultorilor ca această zonă să devină Patrimoniu Mondial UNESCO. Zona de producție cuprinde 15 comune și se întinde pe o suprafață […]