Mai dulce și mai ușor decât Șampania, Prosecco este perfect simplu, dar prinde și mai multă viață împreună cu siropuri sau lichioruri. Descoperă cel mai apreciate 10 combinații cu Prosecco, 10 cocktailuri sofisticate, dar ușor de preparat…
Hugo Spritz
Ingrediente:
5 cl SambHugo Sprizz
4 cuburi de gheață
Mentă proaspătă
Lime
Prosecco
Mod de preparare:
Începem prin a pune gheață în pahar, lichiorul SambHugo, câteva felii de lime, iar peste acestea adăugăm Prosecco și frunzele de mentă proaspătă. Se poate decora cu o felie de lime și frunze de mentă.
Aperitif Spritz
Ingrediente:
3-4 cuburi de gheață
5 cl Aperitif Sprizz
Prosecco
un strop de apă minerală
o felie de portocală
Mod de preparare:
Se pune gheața într-un pahar, se toarnă Aperitiful peste gheață și apoi Prosecco. Se adaugă un strop de apă minerală și se amestecă ușor până se omogenizează.
Se decorează cu o felie de portocală.
Pretty Woman
Ingrediente:
2 lingurițe zahăr pudră
4 căpșune
4 cl suc de ananas
4 cuburi de gheață
Prosecco
Mod de preparare:
Din căpșune, gheață, zahăr și suc de ananas se face un piure cu blenderul. Se pune piure-ul într-un pahar de martini și se umple cu Prosecco bine răcit.
Se decorează cu căpșună pe marginea paharului.
Mimosa
Ingrediente:
1.5 cl Triplu Sec
4.5 cl Fresh Orange juice
10 cl Prosecco
Mod de preparare:
Ingredientele se pun în ordinea dată, în pahar de sampanie (flută) și se amestecă ușor.
Se poate decora cu o felie de portocală, căpșună sau cireașă.
Grand Marnier
Ingrediente:
1.5 cl Grand Marnier
3 cl Rom
3 cl Suc de ananas
6 cl Prosecco
Mod de preparare:
Se amestecă în shaker Grand Marnier, romul și sucul de ananas cu gheață și se toarnă într-un pahar de tip flută. Se umple cu Prosecco și se decorează cu o căpșună pe margine sau coajă de portocală.
Bellini
Ingrediente:
1 lingură piure piersici albe
25 cl Prosecco
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele și se toarnă într-un pahar tip flută. Se decorează cu o felie de piersică.
Sangria
Ingrediente:
1 piersică
1 nectarină
3 caise
1.5 cl coniac de piersici
1 sticlă (750 ml) Prosecco
1 ceașcă nectar de piersici
Mod de preparare:
Într-o carafă puneți piersica, nectarina și caisele tăiate felii, fără sâmburi. Turnați peste ele coniacul și lăsați-le la macerat pentru cel puțin 1 oră. Puneți apoi Prosecco și nectarul de piersici. Se servește rece.
Favourite fruits
Ingrediente:
1 clementină
1 lime
1 rodie
1/2 fructul pasiunii
Gheață
Prosecco
Mod de preparare:
Într-un pahar de cocktail răcit înainte în frigider stoarce sucul fructelor pregătite. Toarnă peste sucul de fructe Prosseco. Se poate decora cu felii de fructe.
Sgroppino
Ingrediente:
100ml Prosecco
25 ml vodka de lămâie
2 linguri sorbet de lămâie
Gheață
mentă tocată proaspătă
Mod de preparare:
Se toarnă Prosecco rece într-un pahar mare. Puneți vodka, sorbetul de lămâie și o gheață într-un agitator de cocktail și se agită bine. Strecurați amestecul în pahar și decorați-l cu mentă tocată.
Green Ginger Fizz
Ingrediente:
Prosecco
25 ml sirop sau lichior de ghimbir
½ lime
Mod de preparare:
Se toarnă într-o flută sirop de ghimbir sau lichior de ghimbir, se adaugă sucul de la o jumătate de lime copt și se completează cu Prosecco rece. Se amestecă foarte scurt și ornați cu o felie subțire de lime.
Sursa inspiratie retete: London Mixologist